Skaka hand för att få jobba

Ibland gör du vad som helst för att hitta ett jobb. Eller för att lyckas få ditt drömjobb, för den delen. En del är till och med villiga att flytta till andra städer, eller rentav länder. Men det kan också hända att det enda du behöver göra för att få jobbet är att skaka hand. Vilket tydligen inte är så lite för vissa personer. 

Det är uppenbart att rekrytering nästan är en vetenskap. De som letar efter personal vill vara mer eller mindre säkra på att det är rätt person som får posten. Annars kan det bli nog så jobbigt. För de jobbsökande är det lön, ledighet och trivsel som ligger högt upp på önskelistan. Och kanske en chans att göra karriär. 

Föra samman de båda parterna

Det underlättar om du har någon som hjälper dig med rekryteringen. De flesta har tillräckligt att göra med driften av sitt företag. Större verksamheter kanske har en eller flera personer som bara sysslar med att anställa. Men de flesta hittar fram till ny personal genom att gå via en rekryteringsbyrå. UrbanUrban är ett bra val. 

Personal och allt som har med dem att göra är en viktig del av verksamheten. Du klarar dig inte utan duktiga medarbetare. Även om det inte är kvalificerade poster så behöver du alltid någon som är pålitlig, punktlig och ärlig. Nu för tiden är det vanligt med grupparbete eller projekt. Då är det ännu viktigare att välja personal som kan samarbeta med varandra. Du kan ha riktigt bra betyg eller utbildning, men den mänskliga kontakten är också något att se på. Läs mer på UUs blogg om flera intressanta ämnen. 

Krav för att få jobb

Det är klart att ett företag kan ställa vissa krav på den de anställer. De ska trots allt betala ut lön för personen i fråga. Men när det handlar om staten eller kommunerna så måste de följa vissa riktlinjer. De kan inte komma upp med egna regler utan det är viktigt att de följer landets lagar lite extra. Intressant läsning i Expressen om rekrytering som förseglas med ett handslag. 

Här handlade det om religionsfrihet. I ett antal religioner så rör inte män och kvinnor vid varandra, det anses vara fel. Men det kan skapa konflikter i ett land som Sverige där det är vanligt att skaka hand. Kommunen fick dock inte vägra folk en anställning bara för att de inte vill röra vid det andra könet. I alla fall inte när det är grundat på religiös övertygelse. 

En del har lärt sig skaka hand, trots att de inte vuxit upp på det sättet. Men då är det inte fråga om religion utan kultur. Något som många sliter med. Du kanske vuxit upp i en familj där saker och ting görs på ett visst sätt. När du börjar jobba kan det hända att reglerna på arbetsplatsen är annorlunda. Då är det bara att anpassa sig, i alla fall om du vill behålla jobbet. Så länge det inte strider mot grundlagen så är det upp till individen att ändra på sig. 

Alltid läge för rekrytering

Alla företag strävar efter att gå framåt. De försöker hela tiden bli bättre än sina konkurrenter, utöka eller hålla sig flytande. För att lyckas med det måste du satsa på personalen. En del lockar rätt personer med höga löner, mer ledighet eller större frihet för personlig utveckling. Det är inte alla som lägger vikt vid pengarna, utan det kan vara något annat som lockar. Därför är det viktigt att marknadsföra sig själv, visa kandidaterna varför det är attraktivt att jobba just här. 

Något liknande gäller för de som söker jobb. Du måste kunna sälja dig själv, utan att överdriva eller ljuga. Inte alltid så enkelt, men det finns olika tekniker du kan tillämpa. Bland annat så rekommenderar experterna att du lär dig något om det företag du söker jobb hos. Då kan du själv komma upp med varför de bör anställa just dig. Vad kan du tillföra verksamheten? Varför är du det bästa valet? Det ger dig även ett bra tillfälle att fundera på om du verkligen vill jobba där. 

Det är inte ovanligt att företag eller organisationer letar efter den perfekta kandidaten. Även om hen redan har ett jobb så lägger de fram ett erbjudande. Naturligtvis är det inte bara att erbjuda ett jobb. Det måste finnas god anledning till varför personen ska byta. Göteborgs-Posten skriver om en annorlunda sorts rekrytering. 

Snabb och smidig rekrytering

Det har blivit allt vanligare att gå genom en rekryteringsbyrå när du söker ny personal, eller vill ha en anställning. Fördelarna med det är många. Vissa byråer är specialiserade inom en viss bransch. De samlar på sig information i en enorm databank, och kan dra upp ett namn vid behov. Det gör det enklare att matcha de olika parterna. Ju mer detaljer du ger när du lägger upp en annons eller ansökan, desto större chans att du träffar rätt. 

Andra byråer är mer allmänna i sitt upplägg. Men de har andra fördelar, som att de har ett mycket nära samarbete med kunderna. De lär verkligen känna sina kunder och kan därmed hitta ännu bättre kandidater för dem. Det är inte heller ovanligt att de gör den första sållningen, så att du som företagare bara behöver välja mellan de allra bästa kandidaterna. De som förhoppningsvis passar in perfekt på arbetsplatsen. Att rekrytera är ett stort och viktigt jobb, något som måste tas på allvar.