Hantera personalen på ett effektivt sätt

1520-1

Ett företag har ett antal resurser som kan hjälpa det att gå framåt. En del startar upp med ett gott kapital och kan investera i maskiner och bra lokaler. Andra har inte lika mycket rent ekonomiskt men har hittat fantastiska medarbetare. Ibland kan det vara svårt att säga vilken resurs som är allra viktigast. Därför ska du se till att ta vara på alla de möjligheter du har. Gör det lätt för alla att jobba effektivt, och se till att ingenting går till spillo i onödan.

För att du ska lyckas med det gäller det att vara effektiv. En effektiv personalhantering är basen, bland annat för att det ska fungera även för dem. När löner och tidrapporter är stökiga eller blir fel så trivs inte folk. De har ingenting emot att jobba hårt, många tycker om sitt arbete. Men de vill få det som de förtjänat. I tid och utan misstag. 

Hur du blir effektiv

Ett framgångsrikt, produktivt företag kommer inte till av sig självt. Det ligger mycket planering och eftertanke bakom de riktigt stora verksamheterna. En vilja att jobba hårt men även förmågan att ta risker vid rätt tillfälle. Alla vet att du måste investera för att lyckas, problemet är att balansera vad du har med vart du vill komma. Ett första steg kan vara att investera i ett bra system för personalhantering. Du kan se mer på deras hemsida

Dels blir det lättare för de som jobbar att planera sin arbetstid. På många företag eller sektorer så är skiftarbete normen. Du måste ha personal närvarande under ett visst antal timmar, ibland dygnet runt. Men att pussla ihop ett skift med folk som jobbar deltid med olika procent, fylla i med vikarier och se till att det hela tiden finns kompetent personal är inte alls så lätt. Med ett bra system så slipper du flera onödiga moment och det blir lättare att koppla samman allt till ett fungerande schema. Kontakta företaget

Värna om dina investeringar

Det har äntligen blivit vanligt att värna lite extra om sin personal. Att kalla dem en investering kan låta lite krasst, men för en del ledningar är det bara så du kan få dem att förstå hur viktiga medarbetarna är. Men de flesta är humana och bryr sig verkligen på riktigt. De ger förmåner av olika slag för att det ska bli större trivsel på arbetsplatsen, inreder den på ett smakfullt sätt och ser till att alla har vad de behöver. För utan bra redskap blir det inte lätt att gå framåt, eller för personalen att klara av sina uppgifter i tid. 

1520-2

Eskilstuna-Kuriren skriver i denna artikel om hur personalen får mindre stress med smart personalsystem. Det är ett annat sätt att skapa goda förhållanden. Stress ligger bakom en rad med sjukdomar och även sjukskrivningar. Om du kan eliminera den eller i alla fall minska den så mycket som möjligt så brukar också produktiviteten öka. Personalen kan lägga sin energi på arbetet och inte allting runt omkring. De behöver ett bra personalsystem som verkligen fungerar. 

Så alla vinner på att lägga ner lite extra tid på att skaffa ett bra personalsystem. På flera ställen måste kvalificerad personal lägga ner allt för mycket möda på det administrativa. När du förenklar rutinerna utan att ge avkall på kvaliteten så lösgörs tid för dem. De kan då koncentrera sig på annat som är viktigt och hela processen blir mer effektiv. Alla vet när de ska jobba, hur långa skift de har och de är säkra på att sedan få betalt korrekt. 

Dags för löning

Just lönerna är en ganska stor sak för många verksamheter. Det finns flera lagar eller avtal som reglerar hur mycket du ska betala dina medarbetare. De har rätt till semester, sjukskrivning, vård av barn och flera andra situationer som dock påverkar hur mycket de ska få betalt. Lägg sedan till skiftarbete och övertid så inser du snabbt att det här är ett komplext arbete. Ur en debattartikel från SVD rapporterar Staten vilken effekt en effektiviserad lönehantering har på ekonomin.

Det lönar sig att vara effektiv. Att vara noggrann och göra allting rätt redan från början. Det leder till en stadig ekonomi och nöjda medarbetare. För att det ska fungera bättre kanske du måste se över dina rutiner. Att kunna koppla ihop schemat med tidrapporteringen och lönehantering är ganska bra. Då får du med dig allting med en gång. Eftersom personalens alla uppgifter redan ligger inne i systemet så är det bara att skriva ut och skicka ut pengarna.

 Mer eller mindre, det är inte bara att trycka på en knapp naturligtvis. Men ganska nära. Med de moderna systemen slipper du lägga in information flera gånger om samma sak. Du kan koppla samman olika avdelningar, skift och allt annat som påverkar löningen. Eventuell bonus och semesterersättning eller något annat som gör att lönen blir annorlunda just den här månaden. 

Effektiv personalhantering på sitt allra bästa

Ett starkt företag är väl organiserat. På ett eller annat sätt tjänar alla på att veta vad de ska göra och vilka tidsfrister som gäller. Allt runt omkring, det administrativa, måste vara upplagt för att passa personalen och inte tvärtom. Så långt det är möjligt ska de kunna koncentrera sig på sina uppgifter och inte behöva spilla tid på annat. Det är klart att personalhantering, tidrapporter och schemaläggning är viktigt, annars blir det totalt kaos. Men du kan organisera det så att det inte blir en börda för de som måste sköta det. 

Skaffa ett bra system som kopplar samman de olika delarna av en arbetsdag. Det ska räcka med att lägga in informationen en gång och sedan bara fylla på med det som förändras. Lönehanteringen underlättas när de har tillgång till alla uppgifter och det blir färre fel. Alla trivs bättre när det är organiserat och de har de rätta verktygen för att fungera i det dagliga arbetslivet. Organisation är inte alls det samma som total kontroll där det inte finns plats för lite personlighet. Tvärtom ger det mer tid och ork till de anställda att utvecklas och fungera bättre.