Dyrt att inte betala ut semesterlön 

122-6-1-semesterlon-en-rattighet

Alla har rätt till semester. Det är något som är lagstadgat och reglerat genom olika avtal. Hur lång semestern ska vara kan variera beroende på dina personliga förhandlingar. Men grundläggande så ska alla kunna ta ut fem veckor varje år. En arbetsgivare som inte följer lagen i detta avseende kan få betala dyrt.

Det är inte möjligt på alla arbetsplatser att ta ut din semester precis när du vill ha den. Ofta måste man planera långt i förväg eftersom alla vill ha ungefär samtidigt. Många är styrda av barnens lov, det är inte lätt att resa någonstans under en vanlig skolvecka. Det har också blviit allt vanligare att dela upp semestern så att man har lite ledigt även under vintern.

Semester för alla

Inte bara har du rätt till ledighet, men du ska ha betalt för den också. Dessa pengar är en välkommen summa för de flesta och något som gör det lättare att verkligen utnyttja dessa lediga veckor. Gå hit för att räkna ut din semesterersättning. Det kan löna sig att räkna ut den själv eftersom det ibland kan göras misstag. Se till att du får ut det du har rätt till.

Men även åt andra hållet. Om du får för mycket utbetalt så kan företaget eventuellt kräva att få tillbaka pengarna. Det beror på omständigheterna men det är alltid bättre att ha klart för sig hur stor semesterersättning bör vara. Speciellt om det är graviditeter, pappaledighet eller andra speciella omständigheter involverade.

Rent allmänt så är det bra att hålla ögonen öppna för dina rättigheter och skyldigheter. Avtalen täcker det mesta, men det är inte alla som känner till exakt vad de säger. Sedan finns det arbetsgivare som försöker undvika att betala ut så mycket. Kanske det beror på en illa fungerande ekonomiavdelning, men resultatet är det samma för arbetstagaren. Så se till att hålla ett öga på vad du kan förvänta dig och när du kan ta ut det. Du har rätt till semesterlön när du arbetar.

122-6-2-rad-med-rolig-semester

Dela med dig av överflödet

Du kanske tycker att du inte har så mycket. Men om du ser dig omkring i världen så inser du snabbt att Sverige är ett välfärdsland. Till och med i andra europeiska länder så har de inte lika lång semester, det är inte alls ovanligt med bara ett par, kanske tre veckor varje år. Mammaledigheten är kortare och du har inte alls lika många rättigheter. Och det är i de rika länderna. Länder i utveckling ligger ännu längre bakom med alla dessa lagar, och i vissa delar av dessa så finns det inte ens tillräckligt med mat.

En orsak till svält och tillhörande problem är krig. För tillfället pågår det strider i flera delar av världen, med stort lidande som följd. Här finns det möjlighet att hjälpa till på ett påtagligt sätt. Till och med utan att ge avkall på din egen komfort allt för mycket. Om hur du kan använda semesterlönen för en god sak kan du läsa i den här artikeln från Aftonbladet. Tack vare detta begränsade tilltag så har miljontals kronor samlats in till hjälp för framför allt de stackars barnen i Afrika.

När semestern inte fungerar

Ibland kan det dock bli problem med semestrarna. Dels kan du inte ta ut den när du vill. om kontoret stänger hela juli så tvingas alla att ta ut i alla fall fyra veckor då. Det kanske inte passar din tidtabell överhuvudtaget, men är en del av ditt jobb. Eller så är det din tur att hoppa in när de andra är lediga, eftersom ni roterar rätten att vara ledig när du vill. Alla dessa situationer kan skapa problem och friktion, även om det ofta går att anpassa sig.

Men det allra värsta är när arbetsgivaren helt enkelt inte betalar ut din semesterersättning. Då måste du själv ta upp kampen och kanske till och med gå vidare till högre instans. Ibland kan det räcka med ett hot om åtgärder för att arbetsgivaren ska inse sitt misstag och betala ut dina pengar. Det är en otrevlig situation men du får i alla fall det som är ditt. Vestmanlands Läns Tidning skriver nu om att det kan bli dyrköpt för företagare att inte betala ut semesterlön.

122-6-3-semesterersattning-viktigt

Den grundläggande rätten till semester

Lagstadgad semester har funnits ganska länge i Sverige, även om detaljerna har förhandlats om och förändrats en del. Det är en rättighet som du bör värna om, och se till att du får det du jobbat för. För det handlar ju inte om allmosor, utan en ersättning som är baserad på allt det arbete du lagt in under året. Det är något du har rätt till.

Och det finns flera olika saker som kan ligga till grund för din semesterersättning, sådant som klassificeras som liktydigt med arbete. Du kan till och med ha rätt till ersättning när du är arbetslös, något som kan vara värt att kontrollera. Hur stor ersättning ska vara i de individuella fallen beror som sagt på din inkomst och vilka avtal som gäller på din arbetsplats.

Extra många semesterdagar

En del har förhandlat sig fram till att ha flera semesterdagar. De känner att ledighet är mer värt än mer pengar. Du kan göra mycket med din ledighet, speciellt om du har familj eller kanske någon hobby. Den där balansen mellan jobb och ledighet som det automatiskt blir med lagstadgad semester gör att du orkar med vardagen lite bättre. Du vet att det snart är dags för semester när du kan ligga i hängmattan och lösa korsord.

Eller kanske måla om huset. Undersökningar visar att ganska många väljer att göra praktiska saker runt huset under sin semester. Ibland kan det dock leda till att du är ännu tröttare när det är dags att börja jobba igen. Då kanske det kan vara skönt med de där extra dagarna som du kan ta ut. En långhelg när ni reser till London för att shoppa sitter inte illa, eller sol och bad i Medelhavet. Det viktiga är att du får den semester du har rätt till och att din ersättning betalas ut som den ska.