Därför finns det flera nya koncept för rekrytering

1555-1

Rekrytering är en viktig del av din verksamhet. Allt fler företag omorganiserar sina arbetsplatser. Dagens fokus ligger mycket på att alla ska känna sig viktiga. Det handlar om grupparbete eller i alla fall ett samarbete där alla har sin värdefulla plats. För att detta ska fungera skapar man kontorslandskap som främjar effektivitet på ett socialt sätt. Avdelningarna åker på skärgårdsmys eller kickoff.

Med detta nära samarbete så har det blivit ännu viktigare att anställa rätt personal. Det spelar inte alltid lika stor roll om hen har utbildning och erfarenhet, även om det naturligtvis ligger i botten för en anställning. Men nu ska hen också kunna jobba tillsammans med andra. För chefer gäller det att vara inspirerande och lära känna medarbetarna. Med andra ord gäller det att hitta den bästa personen för en post.

Satsa på bra rekrytering

Nu är det ju inte bara att sätta in en annons och vänta på ansökningarna. Det kan fungera ibland, beroende på viken post du vill tillsätta. Men ofta så är det bra mycket mer arbete bakom den slutliga kandidaten. Annonsering har sin plats, men ibland så måste du vara mer kreativ i din rekrytering. Utforska nya koncept som hjälper dig på vägen. Rubino AB tillsätter personal inom ett flertal områden.

Det har visat sig att rekryteringen flyter på så mycket smidigare när du anlitar en firma som specialiserat sig på just detta. Dels kan de tillhandahålla bra program som bidrar till att du lättare hittar fram till rätt personal. Eller så kan du låta dem göra det mesta av arbetet. De kan annonser och ta emot ansökningarna. Eventuellt kan de leta på andra ställen. Det finns databanker där jobbsökande samlas, eller vissa sociala medier. Med deras hjälp kommer du snabbt kunna tillsätta din post.

Hitta fram till den rätta personen

För vissa större poster kanske du helst vill att rekryteringsfirman inte bara ska se på jobbsökare. Det kan hända att den rätta personen redan har en anställning men skulle kunna tänka sig att byta. De riktigt duktiga cheferna och andra i ledande position brukar ha ett avtal som ger dem en viss förhandlingskraft. De är inte alltid intresserade av pengar utan kan mycket väl nappa på en post som de tycker är intressant. Om inkluderande rekrytering kan du läsa i denna artikel i Veckans Affärer.

Annars så kan rekryteringsfirman gå igenom alla de ansökningar som kommer in. De kan börja kontrollera vem som kanske är den bästa kandidaten, och eventuellt göra de första intervjuerna. Allt detta för att sedan kunna presentera de allra mest lämpliga för dig. Du kan sedan göra de slutgiltiga intervjuerna. Ibland tar det mer än ett möte innan du är säker, speciellt om det handlar om en viktig post. Det är nämligen svårt att bli av med någon som du inte trivs med, eller som inte riktigt är helt rätt för posten.

1555-2

Modern och effektiv rekrytering

Bra personal är något som alltid varit grunden för ett framgångsrikt företag. Hur du hittar fram till dem och vilka kriterier de ska uppfylla har utvecklats. De företag som omfattar det nya konceptet med grupparbete och en trivsam arbetsplats söker naturligtvis medarbetare som kommer att passa in. Som kan bidra till att stämningen upprätthålls, vilket i sin tur gör dem produktiva. När du redan lägger ner en massa pengar på att atmosfären och dynamiken ska vara bra så är det logiskt att se till att den nya personalen är passande. Ölandsbladet skriver i denna artikel om ett nytt koncept för rekrytering.

Så rekryteringen kan ske på lite olika sätt. Nya dörrar har öppnats för fler personer. Vad som är väldigt viktigt är dock att ha klart för dig vad du faktiskt är intresserad av. Vare sig du tar hand om rekryteringen själv eller lägger ut den på någon annan så är en klar beskrivning av jobbet ytterst viktig. Det kan hjälpa dig själv att analysera vad du önskar de ska tillföra ditt företag. Kanske är det deras expertis, inställning, erfarenhet inom ett visst område eller en kombination av flera olika saker. Men det är viktigt att sätta ord på vad du önskar, för då kan rekryteringen bli mer effektiv.

Utnyttja alla möjligheter

Att rekrytera är en av grundstenarna för många företag. Du måste ha kompetent personal på de olika avdelningarna, för annars går det helt fel. När du har bra personal så märks det en skillnad. Arbetet flyter på och de lyckas vara mer produktiva. Naturligtvis är det viktigt att forma en grupp som passar ihop. Det finns flera olika psykologiska studier som kan vara till hjälp här. Du kan ta upp det med din rekryteringsfirma. De kan låta kandidaterna gå igenom vissa test som visar vilken personlighetstyp de är och med vem de kan tänkas passa bra.

Allt beror ju på vad som är viktigt för dig. På sina håll är det svårt att få personal. Det kan vara fråga om ett företag som ligger geografiskt dåligt till. Lönen kanske inte är tillräckligt hög eller så är de obekväma arbetstiderna något som hindrar folk från att söka. Då kanske det kan vara läge att förändra en del saker. Diskutera det hela med din rekryteringsfirma och ge dem en del alternativ. Redan på ett tidigt stadium så kan de använda en del av dessa saker för att diskutera eventuell anställning.

1555-3

Rekrytering från början till slut

Det allra första steget är alltså att definiera vem du letar efter. Vad är det som är av allra största vikt, näst störst och så vidare? Skapa en beskrivning av den perfekta kandidaten, inklusive eventuella egenskaper eller inställningar som du vill se. En erfaren person kan använda detta när de kommer fram till intervjun. För ofta är det inte bara det vi säger utan hur vi uttrycker oss eller vad vi inte yttrar som är allra viktigast.

Med de nya koncepten för rekrytering har det blivit lättare att hitta rätt person för posten. Du kan lugnt lämna över hela processen till din rekryteringsfirma. Innan du vet ordet av har du en till anställd, och produktionen fortsätter framåt.